Igazi moziterem van ebben az autóban

Még három év, mire gyártásba kerül az Aehra idén ősszel bemutatott szabadidőjárműve, az olasz-amerikai vállalkozás azonban igyekszik ébren tartani az érdeklődést az egyelőre típusnév nélküli modell iránt, ezért lépésről lépésre haladva árul el tudnivalókat a kocsiról.

A formavilág őszi bemutatását követően most például azt, hogy a négy felfelé nyíló ajtó mögött feltáruló, gigantikusnak ígért belső tér („akár négy NBA-játékos is elfér a kocsiban”) választhatóan öt vagy négy üléssel lesz berendezhető, illetve számos különböző élethelyzethez lesz alakítható. Így lesz házimozi, tárgyaló és pihenőszoba üzemmód, amelyek közös jellemzője, hogy a műszerfalat teljes szélességében kitöltő képernyő ilyenkor felfelé mozdul, és széles vásznú televízióként szolgál az utasok szórakoztatására vagy tájékoztatására. A gigantikus monitor méreteit nem árulták el, így gyanús, hogy még dolgoznak a részleteken.

Igazi moziterem van ebben az autóban 45

Igazi moziterem van ebben az autóban 46

A képekről és a leírásból kiderül, hogy az összes visszapillantó tükör digitális – ezek mozi üzemmódban elsötétülnek. Funkcionális marad azonban a középkonzolon döntve elhelyezett, érintőképernyős kezelőfelület: erről vezérelhető a multimédiás rendszer, valamint a jármű összes másodlagos funkciója (a szellőzés, a fűtés, a navigáció és a többi.)

Nem mindennapi a kormánykerék sem: a lapított formájú kezelőszerv felső szegélyén minimalista digitális kijelzőcsík szolgál a vezető tájékoztatására.

Igazi moziterem van ebben az autóban 47

Az ülések váza alumíniumból és újrahasznosított szénszálas kompozit anyagokból készül, és a gyártó ígérete szerint egyszerre biztosítanak a repülőgépek business-osztályától megszokott kényelmet és sportautóktól elvárható oldaltartást. A nagy lábtérnek köszönhetően a hátsó ülések menet közben is pihenő pozícióba fektethetők.

Forrás: Aehra

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek