Okosabb lesz a Lexus zászlóshajója

A 2023-as modellévre megkapja a Lexus legmodernebb multimédiás rendszerét a Lexus LS. A Lexus Link Pro hangvezérlést, valamint okostelefonos integrációt kínál – iPhone-nal vezeték nélkül, Androidos telefonokkal vezetéken keresztül. A 12,3 colos érintőképernyő mögött dolgozó agy szóbeli parancsok alapján képes keresni az interneten, hívást indítani, vagy vezérelni a klíma- és audioberendezést.

A rendszer bevezetésével a jármű távvezérelhetősége is erősödik. A fedélzeti szoftverek mostantól a távolból, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül frissíthetők, az okostelefonos kezelőfelületről kapcsolható a szélvédő páramentesítő funkció, az ajtózárak, illetve a vészvillogók. A hibrid modellváltozat esetében ugyancsak a távolból szabályozható az utastér hőmérséklete, illetve a kormányfűtés. A telefonos alkalmazásra lehívhatók a vezetési statisztikák, illetve vezetési stílusra vonatkozó tanácsok. Emellett az autó tartózkodási helyének megállapítására is használható az applikáció.

Okosabb lesz a Lexus zászlóshajója 31

Az új navigációs rendszer felhő alapú forgalom- és parkolási információt biztosít; az útvonal-tervezést szintén online kapcsolódás segíti.

A digitális panoráma kamera mostantól a jármű hasa alá is képes bepillantani, megmutatva a kormányzott kerekek állását. A parkolástámogató kamera új funkciója a jármű középvonalának megjelenítése.

Okosabb lesz a Lexus zászlóshajója 32

Okosabb lesz a Lexus zászlóshajója 33

Az infotainment funkciók fejlődésével párhuzamosan a középkonzoli kezelőfelület is módosul: megszűnik az eddig a padlókonzolon elhelyezett, tapipados távvezérlő egység, emiatt megújulnak a kapcsolók, átdolgozták a padlókonzolt, és azon okostelefon-tároló felületet alakítottak ki.

A 2023-as modellévi Lexus LS már rendelhető, a kiszállítások még decemberben megkezdődnek.

Okosabb lesz a Lexus zászlóshajója 34

Forrás: Lexus

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek