Nagy újítás az M0-snál, ez sokakat menthet meg

Nagy újítás az M0-snál, ez sokakat menthet meg

A gyorsforgalmi utakon rendszeresen előforduló balesetveszélyes helyzet, hogy a kihelyezett jelzések és az egyértelmű vonalvezetés ellenére az autósok a forgalommal szemben hajtanak fel az útra, és sokszor észre sem veszik azt.

Ennek visszaszorításában segíthet a Mobilkép Kft. eszköze, amely radarral érzékeli a rossz irányból érkező járművet és erős, villogó fényjelzéssel figyelmezteti a sofőrt a veszélyes tévesztésre.

[embedded content]

A Magyar Közút kísérleti programjának részeként helyezett ki két ilyen villogó, változtatható jelzésképű táblát Csömörnél az M0-s autóút 65-ös kilométerszelvényében lévő csomópontjának egy-egy lehajtóágán, abban bízva, hogy ezzel tovább csökkentheti az ilyen esetek számát.

Csak a hazai autópályákon 18 személyi sérüléssel járó baleset történt szembe haladó járművek ütközése miatt 2018. január 1. és 2021. december 31. között, ezek közül öt halálos kimenetelű volt. Számos alkalommal történik anyagi káros baleset is, sőt olyan is előfordul, hogy a vétkes baleset nélkül megússza az esetet.

Néhány eset a közelmúltból:

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek