Kivilágítják az egyik budapesti hidat az ünnepekre

Kivilágítják az egyik budapesti hidat az ünnepekre

Újra elkészíti „az ország legnagyobb karácsonyfáját” a Magyar Közút, ami egyet jelent a 100 méter magas Megyeri híd kivilágításával – derült ki a társaság vasárnap reggeli közleményéből.

Az Újpestet Budakalásszal összekötő híd ünnepi pompája azonban idén „valamivel halványabb” hatást kelt majd a rezsiválság miatti költséghatékony megvalósítás miatt, viszont az idén mindkét pilon, azaz a budai és a pesti hídfő alap díszkivilágítását is zöldre színezik.

A Megyeri híd első körben december 23-a és 25-e között, azaz jövő héten péntektől vasárnapig, majd december 30-tól január 1-jéig kap ünnepi világítást, ráadásul az első hétvégén mindkét oldalra felkerül a karácsonyi csúcsdísz is.

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is arra hívják fel az autósok figyelmét a közutasok, hogy aki nem csupán a hídon áthaladva szeretné megcsodálni az ünnepi kivilágítást, ne a leállósávban álljon meg, ahogyan fényképeket se vezetés közben készítsenek. Ezek helyett azt javasolják, hogy a 2-es főút felől közelítsék meg a Megyeri hidat, míg a pesti hídfő alatti részen az gyalogosan, vagy akár kerékpárral is biztonságosan megközelíthető.

Azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy a közlekedők az M0-s autóút északi Duna-hídján különösen ügyeljenek a követési távolságra és figyeljenek a többi közlekedőre az érintett napokon, amire a szakaszon elhelyezett digitális kijelzőkön keresztül is figyelmeztetni fognak minden arra járót.

Forrás: Magyar Közút

Kép(ek) forrása: Magyar Közút

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek