F1: Még Verstappen sem hitt a Red Bullban

F1: Még Verstappen sem hitt a Red Bullban

Az idei év főként Max Verstappenről és a Red Bullról szólt a Forma-1-ben, bár az első versenyeken úgy tűnt, nehéz dolga lehet a hollandnak, ha meg akarja védeni a bajnoki címét – ez végül sikerült, miközben több rekordot is megdöntött.

„Őszintén szólva ez kérdőjeles volt” – ismerte el Verstappen, hogy az év elején még kételkedett a Red Bullban. „Az új szabályok miatt azt sem tudtak, ki hogyan áll, de a szélcsatornában és a szimulációk során minden jónak tűnt. Azt azonban még így sem tudtuk, mire jutottak a többiek, esetleg rájöttek-e valamilyen trükkre. Leginkább a túlsúllyal volt problémánk az elején, ezért nem tudtuk megmutatni, milyen potenciál rejlik az autóban. Az idő előrehaladtával viszont ettől megszabadultunk, így életre kelt.”

F1: Még Verstappen sem hitt a Red Bullban 1

Max Verstappen

A RacingNews365.com-nak adott interjújában arról is beszélt a 25 éves versenyző, hogy a fejlesztések mellett azt is segítették a Red Bullt, hogy a csapatot nem igazán befolyásolta a delfinezés, mely főleg az első hétvégéken adott okot aggodalomra. „Így amíg többen a pattogást oldották meg, mi az autónkon faragtunk, de még jobb lett volna, ha a teljesítményre koncentrálhatunk” – magyarázta a holland.

Verstappen úgy kezdte az évet, hogy az év első három futamából kettőn célba sem ért. „Akkor nem igazán tudtunk mit kezdeni az autóval és a súlyával. Várnunk kellett néhány hetet, hogy megkapjuk a fejlesztéseket, és onnantól nem volt dolgunk ezzel” – tette hozzá. „Kár, hogy nem tudtuk akkor megmagyarázni, miért történt velünk mindez, ám a csapat szerencsére nagyon gyorsan átvészelte ezt az időszakot.”

Forrás: RacingNews365.com

Kép(ek) forrása: Getty Images/Red Bull Content Pool

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek