F1: Megvannak az első érdeklődői az Audi-üléseknek

F1: Megvannak az első érdeklődői az Audi-üléseknek

A Forma-1-es Belga Nagydíj pénteki napján jelentették be, hogy 2026-tól az Audi beszáll motorgyártóként a Forma-1-be. Az is több mint valószínű, hogy a Sauber lesz az első számú partnerük, így a jelenlegi Alfa Romeo istálló néhány év múlva már négy karikát visel majd magán.

Habár még több szezon is eltelik, mire az ingolstadtiak az F1-ben lesznek, az istálló pilótája, Valtteri Bottas figyelemmel kíséri az eseményeket. A finn nagy reményeket fűz a projekthez. “Nem látom, miért ne harcolhatna győzelmekért ez a csapat. Az infrastruktúra és a tudás a legmagasabb szinten van. A topcsapatokhoz képest csak annyi a különbség, hogy nekik több emberük van” – mondta a 33 éves pilóta.

“El tudom képzelni, hogy 2026-ban még a rajtrácson leszek. Sokat tudok még nyújtani” – tekintett előre Bottas.

Az Audi részéről egyébként a bejelentéskor Markus Duesmann vezérigazgató elmondta, örülnének, ha a visszatérésükkel egyfajta német virágzást hozhatnának az F1-be. “Remélem, hogy lesz német versenyzőnk és német futamunk.”

Ezt meghallotta Mick Schumacher is, akit több csapattal is összehoztak már, de pozíciója így sem biztos a Forma-1-ben. “Ez szép” – reagált erre a Haas versenyzője. “Meglátjuk, ki lesz itt addigra, és vajon lesz-e még több német pilóta” – nyilatkozott visszafogottan.

Forrás: Grandpx.news

Kép(ek) forrása: Getty Images

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek