Életet mentett a glória az F1-es hétvégén

Életet mentett a glória az F1-es hétvégén

Súlyos baleset történt a Forma-1-es Brit Nagydíj előtti F2-es főverseny második körében. Roy Nissany és Dennis Hauger először kerekeikkel összeértek, a koccanás hatására pedig utóbbi autója, a Red Bull-festésű irányíthatatlanná vált. Hauger a következő kanyar felé csúszott a füvön, egészen a hurka-kerékvetőig, mely egy méteres magasságig repítette a sérült versenygépet. Nissany ismét épp arra jött, aki eltalálta a levegőben repülő autót.

Az izraeli pilóta szerencséjére nem a fejével találta el az éppen abban a magasságban repülő kocsit, hanem a glória taszította el az útból. Az incidenst mindkét pilóta karcolás nélkül megúszta, de az eset két dologra ismét felhívta a figyelmet: egyfelől helyesen tették, hogy a glóriát bevezették a Forma-1-ben és a nevelőszériákban.

Másrészt semmi keresnivalója nincs a versenypályákon a hurka-kerékvetőknek, melyek nem egyszer okoztak már bajt. A legemlékezetesebb eset Alexander Peroni monzai repülése még 2019-ből.

[embedded content]

Ennyire azonban nem kell messzire menni: ezen a hétvégén az orvosi autó járt közel ahhoz, hogy felboruljon a magasabb rázókő miatt.

Kép(ek) forrása: Twitter

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek