F1: Összekapott a Red Bull és a Ferrari

F1: Összekapott a Red Bull és a Ferrari

A Forma-1-es Spanyol Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

A Red Bull kettős győzelmet aratott a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon, de ez talán nem lett volna lehetséges Charles Leclerc korai kiesése nélkül. A Red Bull mindenesetre úgy látja, a monacói versenyben maradása esetén is okoztak volna kellemetlen perceket neki.

“Küzdenünk kellett a magas hőmérséklettel, emiatt olykor vissza kellett vennünk. De amikor szabadon és teljes motorteljesítménnyel mehettünk, egyértelműen a miénk volt a leggyorsabb autó a mezőnyben” – fogalmazott Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke.

“A nyers tempót tekintve gyorsabbak voltunk a Ferrarinál a futamon, és a gumikopásunk is jelentősen jobb volt. A jövőben csupán stresszmentesebb versenyekre van szükségünk.”

Marko álláspontját osztotta a csapatfőnök Christian Horner is, a Ferrari vezetője, Mattia Binotto viszont másképp látta. “Az F1-75 volt szombaton és vasárnap is a leggyorsabb autó a pályán. Az eredménnyel természetesen nem vagyunk elégedettek” – így Binotto.

“Charles kényelmesen vezette a futamot, és nagyon jó volt a versenytempója. Ki kell derítenünk, mi okozta a meghibásodást.”

Ha úgy vesszük, ebbe az adok-kapokba a Mercedes is beszállt: Toto Wolff szerint a Kevin Magnussennel történt ütközés nélkül Lewis Hamilton akár a győzelemért is harcolhatott volna, annyira jó volt a Mercedes versenytempója…

Kép(ek) forrása: Getty Images

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek