F1: Büntetés a Spanyol Nagydíj előtt

F1: Büntetés a Spanyol Nagydíj előtt

Már a hét elején belengettük, hogy az első motorkomponens-csere miatti büntetéseket akár a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon is kioszthatják. Többen is elhasználták már ugyanis az egész évre engedélyezett elemeket úgy, hogy még csak a 2022-es szezon negyedénél tartunk.

Az előrejelzést végül Fernando Alonso teljesítette be. Az Alpine spanyolja csak a 17. helyen végzett a szombati időmérőn, állítása szerint félreértették egymást csapatával, így utolsó mért körös próbálkozását elrontotta a kétszeres világbajnok. A gyenge rajthely miatt bevállalták a motorcserét, így a szabályokban foglalt tíz helyett csak három rajtpozíciót bukik a hazai közönség előtt rajthoz álló pilóta.

“Nem sokat tehet az ember. Barcelonában hátulról rajtolva minden nehézzé válik” – mondta még az időmérőt követően Alonso. “Nincs sok előzés és magas a gumikopás a többi autó mögött haladva. Ha egy biztonsági autó a jó pillanatban érkezik, talán szerencsém lehet és pár pontot szerezhetek, de ezt kétlem” – tette hozzá az idén még csak két egységet szerző spanyol.

Kép(ek) forrása: Getty Images

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek