F1: Elhalasztják Grosjean nagy visszatérését

F1: Elhalasztják Grosjean nagy visszatérését

2020 utolsó két futamán nem vehetett részt Romain Grosjean, miután Bahreinben hatalmas balesetet szenvedett a Haasszal. A pilóta nem sokkal a bukás után eldöntötte, hogy egy nap vissza akar ülni egy Forma-1-es autó volánja mögé, akárcsak egy teszt erejéig. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szinte azonnal fel is ajánlotta, hogy ha a körülmények engedik, ők segítenek valóra váltani az IndyCarba igazoló Grosjean álmát.

Az üléspróba már március 30-án megvolt, és a tervek szerint a Francia Nagydíjat követően a bajnokcsapat a Paul Ricard versenypályán maradt volna tesztelni Grosjeannal.

Időközben azonban a Francia Nagydíj időpontja is változott, de az új dátum ütközött Grosjean IndyCar-teendőivel, ezért június 29-re tolták a tesztet. Az új alkalom azonban szintén nem lesz jó, ugyanis a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások miatt a francia nem érne haza az Egyesült Államokból a tesztre.

“Csalódottak vagyunk, hogy el kell halasztanunk Romain Grosjean tesztjét az utazási korlátozások és a karanténkötelezettségek miatt. Elkötelezettek vagyunk, hogy lehetőséget adjunk neki arra, hogy vezesse az egyik F1-es Mercedest. Dolgozunk azon, hogy megszervezzük neki a tesztet a nyár későbbi részében” – mondta a csapat szóvivője.

Forrás: RaceFans

Kép(ek) forrása: Twitter/Mercedes AMG F1

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek