Megduplázták a villanyautó hatótávolságát

A hivatalos gyári hatótávolság, 394 km csaknem kétszeresét: 764,9 kilométert (+94%) tett meg egyetlen feltöltéssel egy Renault Zoe E-Tech a nagy-britanniai Thruxton versenypályáján. Ezzel alaposan megdöntötték a korábbi, 564,8 kilométeres rekordot.

A rekordfutam több mint 25 órán át tartott, ami a 30,57 km/óra átlagsebesség ismeretében nem csoda. A kísérlet során átlagosan egy kilowattóra 14,7 kilométerre volt elég.

A rekord egyébként nem csak a pilótáknak és az autóknak, hanem az abroncsoknak is köszönhető volt: nem egy, hanem kettő Zoét indítottak ugyanis útnak, az egyiket a gyári abroncsokkal, a másikat pedig az ENSO kifejezetten villanyautókra fejlesztett „hatótávolság-növelő” gumijaival szerelve. A 764,9 kilométeres rekordot az utóbbi érte el, míg gyári abroncsokkal egyébként szintén elismerésre méltó 683,3 kilométert tettek meg – ez is 21%-kal hosszabb amúgy, mint a korábbi rekord, illetve 73%-kal több, mint a WLTP szerinti hivatalos hatótávolság.

Megduplázták a villanyautó hatótávolságát 2

A Renault Zoe 52 kWh kapacitású akkumulátora 70 perc alatt tölhető 80%-ra; az autó kedvezmények nélküli magyarországi belépő ára 11,1 millió Ft.

Forrás: Renault

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek