Hamilton: Rossz irányba tart a Forma-1

Hamilton: Rossz irányba tart a Forma-1

A következő évtől 790 kg-ra növelik a Forma-1-es autók minimumtömegét, így a szabályváltozások értelmében azok egy-egy nagydíj kezdetén, teletankolva akár 900 kg-ot is nyomhatnak, vagyis mintegy 100 kilogrammal lesznek nehezebbek, mint a V6-os hibridéra hajnalán, 2014-ben.

Főként a nagyobb, 18 colos kerekek érkezésével és más, biztonsági célzatú változtatásokkal magyarázható, hogy közel 40 kg-mal emelik a minimumtömeget. Nem elégedett azonban ezzel az iránnyal a hétszeres és címvédő világbajnok Lewis Hamilton. „Nem értem, miért lesznek egyre nehezebbek az autók, különösen akkor, amikor arról van szó, hogy fenntarthatóbbá akarjuk tenni a sportot” – mondta.

„Azzal viszont, hogy növeljük a tömeget, több energiát is használunk el. Ez így valójában nem a helyes irány, nem gondolkodunk helyesen” – idézi a Mercedes versenyzőjének aggodalmait a Motorsport Week. Mielőtt 2010-ben betiltották a verseny előtti tankolást, mindössze 605 kg-osak voltak az F1-es autók.

Hamilton: Rossz irányba tart a Forma-1 1

Erre utalva Hamilton hozzátette: „A könnyebb autók fürgébbek voltak, és közel sem voltak akkorák, mint manapság, ezért versenyezni és előzni is jobb voltak velük. Manapság vannak már szélesebb pályák, mint például Baku, de speciel Monacóban lehetetlenné vált az előzés. Túl nagy lett az autó a pályához.”

„Ahogyan mondtam már, azzal, hogy nehezebbek az autók, több energiát is használunk el. Nagyobb fékek kellenek, amik több fékport bocsátanak ki és több üzemanyagot is kell eljuttatnunk egy-egy helyszínre. Ezért nem értem teljesen” – zárta gondolatait a brit.

Forrás: Motorsport Week

Kép(ek) forrása: Getty Images

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek