F1: Hamilton hibája után átépítik a Mercedest

F1: Hamilton hibája után átépítik a Mercedest

Lewis Hamilton egyetlen rossz mozdulatnak köszönhetően pont nélkül zárta a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat: elállította a fékerő-eloszlást az utolsó két körös újraindítás elején, így képtelen volt lelassítani időben. A szokatlan hiba a Mercedes csapatát is megosztotta: míg a hétszeres világbajnok elismerte hibáját és sajnálja a történteket, főnöke, Toto Wolff szerint erről legkevésbé sem a brit tehet.

Hasonlóan vélekedik a Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliott is, aki azért elárulta, nem maradnak következmények nélkül a történtek. “Lewis mindent jól csinált. A rajtrácsra állt az autóval, kikapcsolta azokat a dolgokat, amiket ki kellett kapcsolni, bekapcsolta, amit be kell, minden készen állt arra, hogy rendesen elrajtolhasson. Nem volt tudomása arról, hogy gondjai támadhatnak.”

A szakember elmondása szerint a csapat azon fog most dolgozni, hogy a jövőben ne fordulhasson elő újra a hiba. “Beszéltem Lewisszal, hibásnak érzi magát. A mi feladatunk, hogy olyan autót próbáljunk neki adni, melyben nehezebb hibáznia. Meg kell néznünk, hogyan tudunk javulni – ez olyasvalami, amit a következő versenyre helyreteszünk” – utalt a kormányon lévő kapcsolók esetleges átrendezésére Elliott.

Forrás: RaceFans

Kép(ek) forrása: Mercedes

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek