F1: Helyretette a versenyigazgató a panaszkodó pilótát

F1: Helyretette a versenyigazgató a panaszkodó pilótát

A Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérőjén Lando Norris előtt éppen akkor lendült meg a piros zászló, amikor a bokszutca bejárata mellett haladt el. Mivel a szabályok szerint be kellett volna hajtania a bokszutcába, de ezt nem tette meg, a stewardok vizsgálatot indítottak ellene, és meg is büntették őt. A McLaren versenyzője azonban nem értett egyet az enyhébb szankcióval sem, állítása szerint alig volt ideje reagálni.

A kritikát nem hagyta szó nélkül Michael Masi versenyigazgató sem. Az ausztrál szakembernek ugyan volt bőven válaszolnivalója a bakui futamot követően a piros zászlós újraindítás kérdésétől kezdve a későn pályára küldött biztonsági autóig, de nem maradt adós Norris ügyében sem.

“Hogy őszinte legyek, a gokarttól a Forma-1-ig, amikor piros zászlót mutatnak fel, eléggé egyértelmű a helyzet. Le kell fékezni és azonnal a bokszba kell hajtani. Ez még egy hat éves számára sem kétértelmű egy gokartversenyen” – szólt oda Masi Norrisnak.

“A stewardok olyan büntetést adnak, amit az eset kapcsán megfelelőnek gondolnak. Vannak irányelvek, melyeket követnek, de ebben az esetben megfelelő döntés volt, hogy nem követtük ezeket, melyek súlyosabb büntetést szabtak volna ki. Voltak enyhítő körülmények” – tette hozzá.

Sokan azt is nehezményezték, hogy viszonylag sok, három büntetőpontot kapott a pilóta. Norrisnak így már nyolc egység szerepel a neve mellett – ha 12-re nő ez a szám, automatikusan egy futamos eltiltást kap. “A büntetőpontok számát megfelelőnek érezték, mert piros zászlós szabályszegés történt” – mondta Masi.

A Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Forrás: gpblog.com

Kép(ek) forrása: McLaren

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek