F1: Schumacher kiakadt csapattársa miatt

F1: Schumacher kiakadt csapattársa miatt

Bőven akadt látnivaló a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon a defekteknek és a piros zászlónak köszönhetően, de nem sokon múlott, hogy mindehhez az utolsó métereken a Haas két versenyzője, Mick Schumacher és Nyikita Mazepin is hozzátegyen.

A két újonc a 13. helyért csatázott a célvonalig száguldva. A hátulról érkező Schumacher Mazepint a szélárnyékban utolérte, ám az orosz jobbra rántott egyet kormányán 300 km/órás sebesség környékén. A Forma-2 tavalyi bajnoka mutogatott és káromkodott a közel sem veszélytelen manőver miatt, végül orosz csapattársa előtt ért célba.

Az eset videón – 27. másodpercnél a rántással:

[embedded content]

“Mi a f*sz volt ez, komolyan? Meg akar bennünket ölni?” – akadt ki Schumacher a rádión. Cselekedetére Mazepin a leintés után adott magyarázatot.

“Kissé dühös voltam, amiért a célegyenesben veszítettem el a pozíciómat a csapattársammal szemben” – mondta az orosz. “Lemerült az akkumulátorom, így szinte csak utas voltam. De ez van” – tette hozzá.

Mazepin korábban, már az év elején elmondta, hogy csapattársa neve semmit nem jelent számára, és ugyanolyan kemény lesz vele szemben is, mint bárki mással lenne.

A Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Forrás: RaceFans

Kép(ek) forrása: Haas F1 Team Media

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek