F1: Alonso büntetné azokat, akik összetörték magukat

F1: Alonso büntetné azokat, akik összetörték magukat

A Forma-1-es Monacói és Azerbajdzsáni Nagydíjak kvalifikációin egyaránt idő előtt véget értek az izgalmak: mindkét alkalommal egy baleset kellett ehhez, mely előcsalogatta a piros zászlót.

A Q3-ba bejutó, és Lando Norris büntetése után végül a nyolcadik rajthelyet megszerző Fernando Alonsótól is elvettek ezzel egy javítási lehetőséget. Az Alpine kétszeres világbajnoka szerint nem fair, hogy a balesetező pilóták megtarthatják rajthelyüket, és semmilyen hátrány nem éri őket.

“Ez a szabály, amit mindannyian ismerünk. Tudom, hogy ez téma volt már Monaco után, amikor Leclerc ütközött, és megjavíthatták az autóját. Most 4 vagy 5 autó hibázott, de ennek az árát nem fizetik meg vasárnap” – mérgelődött a spanyol.

“Ez kissé tisztességtelen a többiekkel szemben, akik nem hibáztak. De ezek a szabályok, ismerjük őket. Néha mi is a falban végezzük, akkor pedig mi jutunk vele előnyhöz” – tette hozzá.

Monaco után többen is felhoztak egy amerikai példát: az Indycar időmérőin a piros zászlót okozó versenyzőtől elveszik az addig futott legjobb körét.

Forrás: RaceFans

Kép(ek) forrása: Alpine

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek