F1: Büntetés az időmérő után, változott a rajtsorrend

F1: Büntetés az időmérő után, változott a rajtsorrend

Négyszer is piros zászlóval szakították meg balesetek miatt a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzését, melyet Charles Leclerc nyert a Ferrarival Lewis Hamilton Mercedese és a Red Bull-os Max Verstappen előtt.

Az egyik ilyen megszakítás – konkrétan a legelső – bajba sodorta a mclarenes Lando Norrist. A brit előtt éppen akkor lendült meg a piros zászló, amikor a bokszutca bejárata mellett haladt el. Mivel a szabályok szerint be kellett volna hajtania a bokszutcába, de ezt nem tette meg, a stewardok vizsgálatot indítottak ellene.

Norris végül három rajthelyes büntetést kapott, így a hatodik helyett a kilencedik rajtkockából várhatja vasárnap a piros lámpák kialvását. Az ilyen jellegű szabálytalanságért eredetileg 5 rajthelyes büntetés járna, ám a vizsgálat során enyhítő körülményként értékelték, hogy a jelzés valóban későn érkezett számára, és csak rövid ideje volt arra reagálni.

A pontverseny aktuális bronzérmese emellett három büntetőpontot is kapott, melyből az elmúlt 12 hónapban összesen nyolcat szerzett. Ha valakinek összejön egy tucatnyi egy éven belül, automatikusan egy futamos eltiltásban részesül.

Kép(ek) forrása: McLaren Media Centre

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek