Hibridekkel tisztul a Renault Arkana

Városban a menetidő 80 százalékában képes tisztán elektromos üzemben közlekedni, és ezzel akár 40 százalékkal csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást a Renault Arkana frissen bemutatott öntöltő hibrid hajtáslánca – ami annyira mégsem friss, hiszen az előzetes adatok már a márciusi premier alkalmával rendelkezésre álltak.

Hibridekkel tisztul a Renault Arkana 1

A 230V-os, 1,2 kWh kapacitású akkumulátor egy huzamban 3000 métert viszi el az autót – értelemszerűen nem erre találták ki a technológiát, de mégis van olyan helyzet, ahol jól jöhet pár száz méternyi zaj- és emissziómentes haladás. A hibrid komponens 4,8 liter/100 km-re szorítja le a modell átlagfogyasztását, a CO2-kibocsátás 108 g/km.

A tavasszal bemutatott új Arkana másik motorújdonsága az 1,3 literes benzinmotor mikrohibrid variánsa. A 160 lóerős egység 12V-os villanymotorja elinduláskor és gyorsításkor segít be a motornak, illetve gondoskodik az indításról, valamint a fékenergia visszanyeréséről. A rendszer 8%-os fogyasztáscsökkenést (5,7 l/100km) ígér, 130 g/km CO2-kibocsátást mellett.

Hibridekkel tisztul a Renault Arkana 2

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek