Ferrari: Nem kockáztattunk, működött a váltó

Ferrari: Nem kockáztattunk, működött a váltó

Charles Leclerc-t különös hazai átok sújtja a Forma-1-ben: eddig egyetlen Monacói Nagydíjat sem fejezett be a Ferrari versenyzője. Idén pedig jó esélye volt akár a győzelemre is, ám az időmérő végén összetörte autóját.

A futam előtti órákig kérdéses volt, hogy megússza-e a Ferrari sebességváltója a becsapódást, vagy cserélni kell, ám akkor elbukja Leclerc a pole-pozíciót. Végül nem cserélték ki, ám a futam előtt, a rajtrácsra vezető körön csütörtököt mondott a technika: a 16-os számú vörös autó visszagurult a bokszba, és már ki sem jött onnan.

Mattia Binotto csapatfőnök előzetesen elmondta, hogy nem vállalnak kockázatot, és kicserélik a váltót, ha kell. A műszaki hiba után saját állításával fordították szembe őt, de az olasz szakember szerint a problémát nem a váltó okozta. “A hiba a kardántengelynél volt a bal oldalon. A sebességváltót szombat este megvizsgáltuk, és rendben volt a versenyre.”

“A hiba a baleset által nem érintett oldalon történt, talán teljesen függetlenül az ütközéstől. Mindezt még meg kell értenünk és ki kell vizsgálnunk. Egyelőre nincsenek válaszaink” – mondta Binotto, hozzátéve, hogy korábban még nem volt ilyen probléma a Ferrarival.

Forrás: Motorsport

Kép(ek) forrása: Getty Images

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek