Itt már jövőre kitilthatják az autókat a belvárosból

Itt már jövőre kitilthatják az autókat a belvárosból

Párizs polgármestere, Anne Hidalgo néhány napja jelentette be, hogy a levegő- és zajszennyezés visszaszorítása érdekében 2022-től megtiltanák a járművek közlekedését Párizs történelmi városközpontjában. Az intézkedés nagyban segíti a városvezetés azon törekvésér is, hogy még több zöldterületet, kerékpárutat és járdát  alakítsanak ki ezen a durván 14 négyzetkilométeres területen.

Az intézkedés eredményeként a központ forgalma várhatóan napi 100 ezer autóval, durván 50-55 százalékkal csökken. Ezeken a területeken egyébként már évek óta korlátozva van a dízel járművek használata.

Itt már jövőre kitilthatják az autókat a belvárosból 1

Forrás:paris.fr

Természetesen az állandó lakosok, szállodai vendégek, a tömegközlekedéshez, szállításhoz és egyéb szolgáltatásokhoz használt járművek, valamint a fogyatékossággal élők közlekedés továbbra is engedélyezett lesz ezen a területen.

Aki engedély nélkül hajt majd be Párizs autómentes övezeteibe, az komoly bírságra számíthat. A szabályszegő autósokat több száz, kimondottan erre a célra telepített térfigyelő kamera fogja figyelni.

Forrás: Bloomberg

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek