F1: Öt perc alatt rájöttek a Mercedes titkára

F1: Öt perc alatt rájöttek a Mercedes titkára

A Mercedes közbenjárásával méltóképpen búcsúzhat a Forma-1-től Romain Grosjean, miután pályafutása utolsó két versenyén bahreini horrorbalesete miatt nem tudott részt venni: a jelenleg IndyCar-versenyző francia hazai versenyének helyszínén, a Paul Ricard-i pályán egy teljes napon át körözhet a brackley-i konstruktőr 2019-es autójával a következő hónapban.

Grosjean a Beyond The Grid podcast legutóbbi adásában beszélt arról, miket tapasztalt a Mercedes főhadiszállásán, amikor ott járt az üléspróba miatt. „Amikor a gyárban jártam, le voltam nyűgözve a létesítmények és az ott dolgozó emberek láttán. Öt perc alatt megértettem Brackley-ben, miért a Mercedes a sport történetének legsikeresebb csapata. Találjanak még egy csapatot, bármilyen sportágban, ami annyit nyert, mint a Mercedes. Szinte lehetetlen” – jelentette ki.

F1: Öt perc alatt rájöttek a Mercedes titkára 2

„Most már világossá vált számomra minden, és mint láthatjuk, a bahreini tesztek után mindenki azt mondta, hogy a Red Bull gyorsabb, de három futam után a Mercedesnek van két győzelme, a Red Bullnak pedig egy (sic! – Lewis Hamiltonnak már háromszor nyert idén, de vélhetően még korábban rögzítették a beszélgetést – szerk.)” – beszélt elismerően a zsinórban hét világbajnoki címet nyerő alakulatról.

„Ez a csapat erőssége. Talán nem az övék a leggyorsabb autó, de megtalálják a megoldást erre” – folytatta a francia, majd arra a kérdésre, hogy miben a legkiemelkedőbb a Mercedes, azt felelte, hogy a kultúra. „Minden egyes részletet maximálisan kidolgoznak. Itt tényleg mindenki arra törekszik, hogy gyorasbb legyen a csapat. Nyilván a létesítmények is hihetetlenek, de azt hiszem, sok csapat rendelkezhet hasonlóakkal, de azon is múlik, hogyan tudod használni és optimalizálni azokat.”

Forrás: GPfans.com

Kép(ek) forrása: Mercedes-AMG F1, Pirelli

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek