F1: Bottas is érzi, hogy bajban van

F1: Bottas is érzi, hogy bajban van

Ötödik éve versenyez már a Mercedes színeiben Valtteri Bottas, ám nincs olyan mutató, amiben igazán meg tudta volna közelíteni csapattársát, a nyolcadik világbajnoki címére hajtó Lewis Hamiltont. Míg a brit újabb győzelmet szerzett a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon, Bottas ezúttal sem tudott előrébb zárni a harmadik helynél, így négy forduló után feleannyi pontja van a másik Mercedesben ülve.

„Nem tudsz saját magadon változtatni. Ha a pályafutásom egészét nézzük, látható, hogy nem fog örökké tartani” – mondta egy friss nyilatkozatában. Ha egy élcsapatnál versenyzel, azt várják tőled, hogy öt-hat éven belül világbajnoki címet szerzel. Így működik ez az F1-ben.”

„Határozottan kihívás elé kell állítanom a csapatomat, persze jó értelemben. Biztosra akarok menni abban, hogy én kapjam a jobb stratégiát.”

Nemrégiben a brit bulvársajtó már Bottas esetleges szezon közbeni menesztését is megpendítette, a finn azonban egyelőre Toto Wolff és csapata teljes támogatását élvezi, nem cserélik le a csapat növendékére, a Williamsnél versenyző George Russellre.

A finn az elmúlt években számtalanszor mutatkozott a szárnysegéd szerepében, a legutóbbi, barcelonai futamon is arra utasították, hogy engedje el az eltérő taktikán lévő, a győzelemért harcoló Hamiltont, ezen kérésnek nehezen is akart eleget tenni. A szezont megelőzően ugyanis még arról beszélt, hogy önzőbbnek kell lennie annak érdekében, hogy beteljesítse világbajnoki álmait.

Jelenleg egyik versenyzőjével sincs érvényes szerződése 2022-re a Mercedesnek, ám minden ezt cáfoló kijelentés ellenére érezhető, mennyire inog Valtteri Bottas széke. Az összetett harmadik helyén álló finn a legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy eladásra kínálta Mercedes AMG GT S-ét.

Forrás: GP Racing, gpblog.com

Kép(ek) forrása: Mercedes-AMG F1

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek