Hatalmas hülyeségre készül a Forma-1

Hatalmas hülyeségre készül a Forma-1

A Portugál Nagydíj előtt hivatalosan is bejelentették, hogy három helyszínen idén a hagyományos időmérő helyett sprintkvalifikációs versenyekkel döntenek a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjéről, így szombaton még egy futamot láthatunk.

Az újításnak támogatói és ellenzői egyaránt vannak. Utóbbi táborba tartozik a sportág korábbi első embere, Bernie Ecclestone is. A 90 éves üzletember korábban még teljes mellszélességgel állt az ügy mellett. “Miért ne? Nézzük meg, hogyan fogadják a rajongók a sprintfutamot” – mondta, azzal a kikötéssel, hogy ne keverjék bele a fordított rajtsorrendet, mert az a Forma-1 alapelveivel nem fér össze. “Az egész akkor a leggyorsabb pilóta büntetéséről szólna, nem a jutalmazásáról.”

Hatalmas hülyeségre készül a Forma-1 2

Bernie Ecclestone

Miután azonban a döntéshozók elfogadták a szabályokat, Ecclestone a témában 180 fokos fordulatot vett. “Amiről döntöttek, az egy hatalmas hülyeség” – mondta, ugyanis szerinte a jelenlegi formátum csak tovább növeli a legjobb csapatok előnyét a többiekkel szemben.

“Ha a sprintverseny győztese pontokat is kap, és az első helyről rajtol, az nemigen tükrözi majd, ki a legjobb versenyző a szezon végén. Az eredeti ötletem az volt, hogy a sprintverseny győztesének adjunk úgy 10 pontot, de utána rajtoljon a tizedik helyről a főversenyen. Így valóban láthatjuk mire képes” – vélekedett Ecclestone.

Forrás: Grandpx.news

Kép(ek) forrása: Getty Images

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek