F1: „Buta hiba volt, haragszom magamra”

F1: „Buta hiba volt, haragszom magamra”

„Vegyes érzésekkel” zárta a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat Pierre Gasly, noha a 12. helyről rajtolva az utolsó pontszerző, tizedik helyen végzett – viszont már a piros lámpák kialvása előtt hibázott: rosszul állt fel a rajtkockájába, ezért öt másodperces időbüntetéssel sújtották.

„Haragudtam magamra a büntetés miatt, mert a rajtnál buta hibát vétettem. Egyszerűen rosszul mértem fel a pozíciómat, pedig csak ki akartam használni minden lehetséges millimétert, de ezúttal túl messzire mentem” – beszélt a leintés után bakijáról Gasly.

Elmondása szerint nagy árat fizetett ezért, mert a bokszkiállása során letöltött büntetése nélkül kilencedik is lehetett volna, így viszont az előtte alig két tizeddel záró Esteban Oconé lett a pozíció.

Gasly jelenleg nyolc pontjával a 10. helyen áll az összetettben, de még mindig szerencsésebben járt, mint a másik AlphaTaurival a japán Cunoda Juki, aki alig néhány kör után, műszaki hiba miatt esett ki. Az újonc sokkal inkább hangzatos kijelentéseivel került a figyelem középpontjába Barcelonában, melyek után bocsánatot kért csapatától.

Forrás: Formula 1/YouTube

Kép(ek) forrása: Red Bull Content Pool

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek