Ittasan, kijárási korlátozás alatt okozott balesetet a sofőr

Ittasan, kijárási korlátozás alatt okozott balesetet a sofőr

Még 2021. március 6-án okozott balesetet Kecskemét-Hetényegyházán egy helyi sofőr – írja a Police.hu. Ford Mondeójával a Miklós Gyula utcában közlekedett – a Fény utca irányából – a 33 éves férfi. A Putnoki János utca kereszteződéséhez érve balra akart kanyarodni, azonban nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette járművét, le is tért az útról, majd egy fának, végül egy ház falának ütközött. Személyi sérülés nem történt.

Ittasan, kijárási korlátozás alatt okozott balesetet a sofőr 1

A helyszínen alkalmazott alkoholszonda-teszten a balesetet okozó sofőr pozitív értéket produkált, ezért az egyenruhások már a helyszínen elvették a férfi vezetői engedélyét, mintavétel céljából előállították. A nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő a vérminta alapján az alkoholfogyasztás tényét igazolta, ezért a férfit a rendőrök ittas járművezetés megalapozott gyanújával hallgatták ki.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelés javaslatával átadták az ügyészségnek.

Ittasan, kijárási korlátozás alatt okozott balesetet a sofőr 2

Az egyenruhások a büntetőeljárás mellett közigazgatási eljárást is indítottak a férfival szemben, mivel nem használta a biztonsági övét. Ő ezért bírságot, valamint három közlekedési előéleti pontot is kapott.

Ittasan, kijárási korlátozás alatt okozott balesetet a sofőr 3

Mindemellett a kijárási korlátozás szabályait is megszegte, a baleset ugyanis 22 óra 15 perckor történt, akkoriban pedig még este 20 órakor életbe lépett a szigorítás. Ezért vele szemben szabálysértési eljárás keretében pénzbírságot szabtak ki.

Forrás: Police.hu

Kép(ek) forrása: Police.hu

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek