F1: Veszélybe került a Török Nagydíj

F1: Veszélybe került a Török Nagydíj

A koronavírus-járvány miatti korlátozások lehetetlenné tették a június 11-13-ra tervezett Forma-1-es Kanadai Nagydíj megrendezését, ezért a sportág vezetése úgy döntött, hogy a montreali megmérettetés megüresedő helyét a Török Nagydíjjal töltik ki.

A Forma-1 terveit azonban felülírhatja a brit kormány: péntek délután ugyanis a szigetország vörös listájara került Törökország is az ottani járványhelyzet miatt. A vörös listán lévő országokkal kapcsolatban a britek javaslata az, hogy legfeljebb extrém körülmények esetén érdemes őket meglátogatni.

A probléma azért érinti érzékenyen a Forma-1-et, mert 10 csapatból 7 csapat központja, illetve azok egy része az Egyesült Királyságban található. A hírre már a sportág vezetése is reagált. “Tudunk a brit kormány bejelentéséről. Jelenleg a helyzetet értékeljük, további részleteket a következő napokban adunk” – közölték.

Az idei első naptármódosításra még januárban sor került. Akkor került bele Imola is a menetrendbe, az Emilia-romagnai Nagydíjon azóta pedig már túl is van a mezőny. A Forma-1 egyelőre tartja a 23 futamos versenynaptárat, de nem lenne meglepő, ha nem jönne össze a rekordhosszú évad a jelenlegi, folyamatosan változó vírushelyzet mellett.

Forrás: BBC, GPfans.com

Kép(ek) forrása: Getty Images

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek