Mesterséges intelligencia pingálta ki ezeket az autókat

Tekinthető-e műalkotásnak egy gép munkája, pótolja-e az ihletet és a tehetséget a tájékozottság és tapasztalat? Ezekre a kérdésekre keresett választ a BMW, amikor megálmodta és útjára bocsátotta a „tökéletes mesterséges intelligencia műalkotás”projektet.

A munkát a mesterséges intelligenciák két elismert manipulátorára bízták. Ők elkezdték az Nvidia nyílt forráskódú mesterséges intelligenciáját felkészíteni művészettörténetből: 900 évnyi emberi történelem mintegy 50 ezer műalkotását táplálták be a számítógépbe, majd felkérték, hogy fessen valami művészit egy BMW 8 GranCoupé vásznára.

bmw-ai-01

Nem egy, hanem hét különböző alkotás született. Ezek elsősorban modern hatást hordoznak, hiszen a programozók kiemelt figyelmet fordítottak az elmúlt 50 év alkotásaira, amelyek közül 50 jelentős munkát mutattak meg a számítógépnek.

bmw-ai-02

Ha a végeredményeket összevetjük az elmúlt évtizedek BMW Art Carjaival, amelyeket a legnagyobb kortárs képzőművészek álmodtak és valósítottak meg, a különbség elenyésző: talán ezért is félt Art Car-ként bemutatni az újdonságokat a BMW, hiszen a gép alkotása jóformán megkülönböztethetetlen az emberétől.

bmw-ai-03

Forrás: BMW

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek