F1: Megvan, mikor tér vissza Grosjean a Mercedesszel

F1: Megvan, mikor tér vissza Grosjean a Mercedesszel

2020 utolsó két futamán nem vehetett részt Romain Grosjean, miután Bahreinben hatalmas balesetet szenvedett a Haasszal. Az ütközés felvételei még hosszú ideig a Forma-1 ikonikus képkockái lesznek: a francia versenyző nagy sebességgel a korlátnak csapódó autója kettészakadt, a kifolyó üzemanyag begyulladt, Grosjean pedig közel fél percig a tűz fogságában volt, mielőtt kiszabadította onnan magát.

A pilóta még akkor eldöntötte, hogy egy nap vissza akar ülni egy Forma-1-es autó volánja mögé, akárcsak egy teszt erejéig. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szinte azonnal fel is ajánlotta, hogy ha a körülmények engedik, ők segítenek valóra váltani az IndyCarba igazoló Grosjean álmát.

Az ígéretet a bajnokcsapat be is váltja: bejelentették, hogy a pilóta, a Paul Ricard versenypályán, a Francia Nagydíj hétvégéjén körözhet a Mercedes 2019-es F1-esével, a W10-essel. “Nagyon izgatott vagyok, hogy visszaülhetek egy F1-es autóba!” – mondta Grosjean, aki az üléspróba mellett már a szimulátorban is próbára tette magát március 30-án. “Különleges lehetőség lesz ez számomra, és hogy vezethetem a világbajnoki Mercedest, az egyedülálló élmény lesz.”

“Hálás vagyok a Mercedesnek és Totónak [Wolff – a szerk.] a lehetőségért. Amikor először hallottam a vezetési lehetőségről, még a bahreini kórházi ágyamon feküdtem. A híreket olvasva sokkal vidámabb lettem. A Forma-1 nem versenyzett Franciaországban 2020-ban a COVID miatt, ezért különleges lesz, hogy a 2021-es Francia Nagydíjon vezethetek egy Mercedest, majd egy tesztet is futhatok a Paul Ricard pályán, a hazai pályámon. Alig várom már a napot!” – lelkendezett Grosjean.

Forrás: F1

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek