Drágább benzinnel tehetsz a környezetért

Drágább benzinnel tehetsz a környezetért

A Shell keddtől Magyarországon is elérhetővé tette karbonsemlegesítési szolgáltatását, amelynek lényege, hogy ha hajlandó vagy literenként többet fizetni az üzemanyagért, azzal kiválthatod a saját autód szén-dioxid-kibocsátását.

A karbonsemlegesítési szolgáltatás felára literenként hat forint a magánvásárlók, illetve 4,5 forint + áfa az üzleti ügyfelek számára. A Shell a szén-dioxid-kibocsátások semlegesítését természetalapú szolgáltatásokhoz kapcsolódó karbonkreditek vásárlásával valósítja meg. Minden karbonkredit egy tonnányi szén-dioxid elkerülésének vagy kivonásának felel meg.

Üzleti ügyfelek számára már 15 másik országban érhető el a szolgáltatás, a magánvásárlók eddig Ausztriában, Kanadában, Dániában, Németországban, Hollandiában, Svájcban és az Egyesült Királyságban járulhattak hozzá saját akaratukból a kibocsátásuk semlegesítéséhez.

A Shell szándéka egyértelműnek tűnik: valószínűleg azért nem építi be az árakba a karbonsemlegesítés költségét, hogy az valóban szabad akaratú hozzájárulás legyen. Kétségesnek tűnik ugyanakkor, hogy Magyarországon mennyien lesznek hajlandóak önként többet fizetni a tankolásért, még a nemes cél érdekében is.

Forrás: Vezess

Kép(ek) forrása: Shell

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek