Megugrott az autópálya-matricák népszerűsége

Megugrott az autópálya-matricák népszerűsége

A koronavírus-járvány hatására egy évvel ezelőtt csökkenni kezdett az e-matrica-vásárlások száma, az értékesítést befolyásolta és jelenleg is befolyásolja a külföldi vásárlók hiánya. Ezzel együtt mégis fordulat állt be az elmúlt év azonos időszakához képest az értékesítésben.

Az elmúlt hét hétben stabil emelkedést mutatott a vásárlások száma mindegyik matricatípus, továbbá a magyar és a külföldi felségjelzésű járművek esetében is. A NÚSZ Zrt. adatai szerint a 2021. évre érvényes e-matricákból április 30-ig mintegy 4,3 millió darab kelt el.

Éves országosból 482,5 ezer, megyeiből 1,83 millió, a haviból 429 ezer, a heti matricából pedig 1,54 millió darab fogyott. Egy évvel korábban – ugyanezen időszakban – mintegy 4,16 millió darab e-matricát vásároltak az úthasználók.

A 2021. évre érvényes megyei matricák közül a legtöbb a Pest megyeiből fogyott, mintegy egymillió darab kelt el, míg a Fejér megyeiből mintegy 200 ezer, a Győr-Moson-Sopron megyére érvényes vignettából pedig mintegy 131 ezer darab fogyott. Az előző évi adatokhoz képest a Pest megyei esetében ez mintegy 4 százalékos, míg a Fejér és a Győr-Moson-Sopron megyei esetében mintegy 10 százalékos növekedést jelent.

Forrás: MTI

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek