F1: Nem kapja vissza pontjait Räikkönen

F1: Nem kapja vissza pontjait Räikkönen

Kimi Räikkönen a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjon kilencedikként látta meg a kockás zászlót, ám órákkal a leintés után egy 10 másodperces stop-go büntetést kapott azért, mert megforgott az újraindítás utáni kivezető körén és nem a szabályok szerint járt el.

Az előírások szerint mivel pozíciókat bukott és nem vette vissza a helyét (csapata ugyanis erre utasította), a bokszból kellett volna rajtolnia, de ő a pályán maradt, ám nem a saját pozíciójában. Mivel a leintés után már nem tölthette le a verseny után kiszabott szankciót, a stop-go-t 30 másodpercre váltották.

A felügyelők mérlegelés nélkül szabták ki a büntetést, mert a sportszabályzat ezekről a vétségekről így rendelkezik. A szövetség számára is világossá vált azonban, hogy elég ellentmondásosak a szabályok, főleg, ha úgy büntetnek meg valakit, hogy önként kerül hátrányba. Ezért változtattak is azokon, így Räikkönen utólag már nem kapna büntetést.

Ezért fordult az Alfa Romeo a Portugál Nagydíj hétvégéjén a Nemzetközi Automobil Szövetséghez, a büntetés felülvizsgálatát kérve.

A felügyelők meghallgatták a csapat képviselőit, de a büntetést érvényben hagyták, így nem változott az Emilia-romagnai Nagydíj végeredménye.

“Az Alfa Romeo Racing ORLEN elfogadja az FIA és az Emilia-romagnai Nagydíj stewardjainak döntését, miszerint fenntartják Kimi Räikkönen eredeti büntetését annak felülvizsgálatát követően. A csapat mostantól teljesen a következő hétvégi Spanyol Nagydíjra fókuszál” – írták közleményükben.

Forrás: Crash.net

Kép(ek) forrása: Getty Images

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek