F1: Räikkönen imolai pontjaiért reklamálnak

F1: Räikkönen imolai pontjaiért reklamálnak

Felülvizsgáltatná Kimi Räikkönen büntetését az Alfa Romeo, ami miatt a 2007-es világbajnok még a két héttel ezelőtti Emilia-romagnai Nagydíjon veszítette el a két pontot érő kilencedik helyet. A hinwili gárda erre vonatkozó kérelmét már be is nyújtotta a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA).

Mint ismeretes, a finn versenyzőt azért sújtották utólag, 30 másodperces időhozzáírás útján egy 10 másodperces „stop and go” büntetéssel, mert – csapata utasítására – nem vette vissza a pozícióját, miután a piros zászlós kényszerszünet utáni kivezető körén megforgott. Így viszont a bokszutcából kellett volna rajtolnia, de ennek sem tett eleget. 

Hasonló eset miatt büntették meg Sergio Pérezt még a verseny közben, annyi a különbség, hogy a Red Bull mexikói versenyzőjének nem lett volna szabad visszavennie a helyét, de mégis megtette, mint azt a Vezess Csapatrádió legutóbbi adásában is kiveséztük. 

F1: Räikkönen imolai pontjaiért reklamálnak 1

Csakhogy Räikkönen esete miatt már a hétvégi Portugál Nagydíjon más szabályok érvényesek: a változtatások értelmében a pozíció visszavételére csak akkor lesz lehetőség kicsúszás esetén, ha megszakítás után állórajttal folytatódik a verseny. 

Xevi Pujolar, az Alfa Romeo vezető versenymérnöke a fellebbezés kapcsán elismerte, hogy a némileg ellentmondásos előírásokba a csapatnál is belezavarodtak, ezért pontosítást kérnek a felügyelőtestülettől, de már késő volt, mire megérkezett a válasz. Elmondása szerint elegendő bizonyíték van a hinwilieknél, ami indokolttá teszi a büntetés felülvizsgálatát. A versenyfelügyelők szombat este hallgatták meg az Alfa Romeo képviselőit.

Forrás: GPfans.com

Kép(ek) forrása: Alfa Romeo Racing

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek