F1: Ezért lesz jó a sprintkvalifikációs futam

F1: Ezért lesz jó a sprintkvalifikációs futam

A héten hivatalosan is bejelentették, hogy három helyszínen idén a hagyományos időmérő helyett sprintkvalifikációs versenyekkel döntenek a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjéről, így szombaton még egy futamot láthatunk. Az új formátumról Lewis Hamilton csak a Forma-1-es Portugál Nagydíj sajtónapján hallott először.

Az átalakuló menetrend miatt a csapatok kevesebb időt tölthetnek gyakorlással a versenypályákon, összesen két órájuk lesz arra, hogy finomhangolják versenygépeiket. A Forma-1 versenyigazgatója, Michael Masi szerint a dupla verseny mellett ez a tényező teheti még izgalmasabbá és szórakoztatóbbá az ilyen hétvégéket.

F1: Ezért lesz jó a sprintkvalifikációs futam 2

Michael Masi

“Az új formátum más lesz, mert kevesebb pályaidőt kapnak a csapatok az időmérő előtt” – utalt a szakember a hagyományos rendszerben lebonyolított pénteki időmérőre, ahol a sprintfutam rajtsorrendje dől el. “Ez egy olyan elem, amire a csapatok valószínűleg nem fognak olyan jól felkészülni, mint ahogy szoktak a normál időmérőre.”

“A sprintkvalifikációs verseny rajtja is izgalmas lesz szombaton – ilyet korábban még nem láttunk a Forma-1-ben” – mondta Masi.

<!–

–>

Mit gondoltok a sprintkvalifikációs futam ötletéről?

Tetszik, két verseny lesz egy hétvégén, hurrá!

25% (1)

Nézzük meg először, hogy sikerül a három próbaalkalom, még nem tudom

75% (3)

Nem tetszik

0% ()

<!–

–>

Forrás: grandprix247.com

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek