Csálé kancsók ihlették ezt a Rolls-Royce-t

A XVI. században az extravagáns Oribe kerámia váltotta a korábbi, visszafogott, szabályoz Raku edényeket. Az Oribét nem korongozták, hanem kézzel formálták, jellemző volt az alkotásokra a szabálytalan formavilág – a mesterek akár a használati érték rovására is az aszimmetriára törekedtek – és a harsány mázak bőséges alkalmazása.

A Rolls-Royce Phantom Oribe fedélzetén nem találunk csálé vonalakat, különleges mélyzöld fényezését viszont az Oribe korszak ihlette, ahogy a sötét tónussal elegáns kontrasztot alkotó krémfehér szegély is a kerámia világából származik.

Csálé kancsók ihlették ezt a Rolls-Royce-t 2

A megrendelővel közösen megálmodott színpáros értelemszerűen egyetlen más autón sem fog megjelenni – adtak viszont a festékekből bőven az ügyfélnek, Yusaku Maezawa műgyűjtőnek és autóimádónak. Szüksége volt rá, mert ugyanilyenre szerette volna lefestetni szintén most vásárolt magánrepülőgépét – így akármivel, akármerre utazik, ugyanaz a hangulat veheti körbe.

Csálé kancsók ihlették ezt a Rolls-Royce-t 3

Az autót a francia Hermès luxusmárkával együttműködésben valósították meg; erre utal a cég emblémája, amely a kesztyűtartó fedelét, az ajtókat, a könyöklőket és a padlókonzolt díszíti. Az utastérben a Hermès Enea-zöld árnyalatát kombinálták kagylófehér betétekkel – a hatás nagyon hasonló, de mégsem pontosan ugyanaz, mint a karosszériánál.

Csálé kancsók ihlették ezt a Rolls-Royce-t 4

A műszerfalat galériaként álmodták meg: a múlt század derekának neves francia művészétől, Pierre Pérontól ihletet merítve alkották újra a Hermès ismert ló-motívumát, amelyet kézzel festettek fel a diófa műszerfalpanelre, majd az egészet üveg mögé zárták, mintha festmény volna.

Csálé kancsók ihlették ezt a Rolls-Royce-t 5

Nézd meg videón, hogy dolgoztak a Rolls-Royce kézművesei a japán-francia koprodukciós Phantomon. Kattints az alábbi képre.

Forrás: Rolls-Royce

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek