Sportautót készített villanyautójából a Ford

Ahogy a Ford Mustangnál, a Mustang Mach-E esetében is GT-vel jelölte a sportverziót a gyártó. A frissen bemutatott variáns persze nem V8-as benzinmotort kap, hanem egy összkerékhajtású, elektromos hajtásláncot.

Az eddigi csúcs-Mach-E 346 lóerőt tudott, a GT 480-at, és ezzel minden eddiginél tempósabban, 3,8 mp alatt gyorsul 96 km/órára. A hatótávolság az észak-amerikai norma szerint 400 km.

Ennél is gyorsabb a Mustang Mach-E GT Performance Edition, amely további 0,3 másodpercet csíp le a gyorsulás idejéből: míg a csúcsteljesítmény ugyanaz, a forgatónyomatékot 813-ről 860 Nm-re emelték. Mindkettőhöz elérhető az Unbridled üzemmód versenypályára továbbfejlesztett Unbridled Extend verziója, amely fáradásmentes teljesítménykifejtést kínál.

Sportautót készített villanyautójából a Ford 2

A GT és a GT PE egyaránt Brembo fékeket kap: hátul 316, elöl 385 milliméteres tárcsákat harapnak a pirosra festett féknyergekben dolgozó dugattyúk. A lengéscsillapítás adaptív.

Az elektromos sport-crossoverek másik újdonsága a BlueCruise névre keresztelt autonóm mobilitási csomag, amely lehetővé teszi, hogy egyes autópálya-szakaszokon (Észak-Amerikában több mint 160 ezer kilométernyi hosszon) a kormányt elengedve közlekedjen az ember.

Sportautót készített villanyautójából a Ford 3

Ha videón is megnéznéd a Mustang Mach-E sportverzióit, kattints ide!

Forrás: Ford

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek