Óriási nyereséggel is csalódást okozott a Tesla

Óriási nyereséggel is csalódást okozott a Tesla

A hétfői tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentés szerint a márciussal zárult három hónapban a Tesla 10,389 milliárd dollár bevételre tett szert, 74 százalékkal többre az egy évvel korábbinál. Elemzők alacsonyabb, 10,29 milliárd dolláros bevételre számítottak.

A vállalat rekordszámú autót gyártott és szállított ki az első negyedévben, az autók értékesítéséből származó bevétele 75 százalékkal, 5,132 milliárd dollárra nőtt. Éves összevetésben a termelés 76 százalékkal, 180 338 darabra emelkedett, míg a kiszállított járművek száma 109 százalékkal, 184 877-re ugrott. A Model S és a Model X típusok értékesítési átlagára 13 százalékkal csökkent az új modellek érkezése előtt.

A hétfői tőzsdei zárást követően közzétett eredménybeszámoló hatására a Tesla árfolyama esett az elektronikus kereskedésben. Kedden nyitás előtt hat órával 2,49 százalékos mínuszban, 719,85 dolláron állt az árfolyam.

“Több környezetvédelmi kredit, alacsonyabb adók és bitcoin-értékesítés javította a pénzügyi eredményeket. Ha ezeket nem tekintjük, messze elmaradt a várakozásoktól a cég” – fogalmazott Craig Irwin, a Roth Capital Partners magánbefektetési bank elemzője.

Forrás: MTI

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek