F1: A Mercedes meg akarja szívatni a Red Bullt

F1: A Mercedes meg akarja szívatni a Red Bullt

A Red Bull múlt héten jelentette be, hogy új technikai igazgatót szerződtetett Ben Hodgkinson személyében. A Mercedestől távozó szakember a Red Bull motorprogramjáért lesz felelős, húsz évet töltött a jelenlegi címvédőnél.

A Mercedes is tisztában van azzal, hogy Hodgkinson szerződtetése nagy fogás a Red Bull részéről, mindent meg is próbál tenni annak érdekében, hogy megnehezítse a folyamatot.

Az Auto, Motor und Sport nemrég arról írt, hogy akár 2022 végéig is eltarthat, mire Hodgkinson érdemben munkába állhat a Red Bullnál, a Mercedes legalábbis a lehető leghosszabbra akarja nyújtani az ilyen átigazolásoknál kötelező kényszerpihenőt.

“A Mercedes megpróbál mindent megtenni jogilag, hogy késleltesse Ben munkába állását” – mondta Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke. “De nem fog olyan hosszú ideig tartani, ahogy a Mercedes szeretné.”

“A döntő tényező egyébként az, hogy nem mi csábítottuk el, hanem ő jelentkezett nálunk teljesen önként. Nem is ő az egyetlen, de neveket természetesen nem mondhatok.”

“Csak egy dolgot tudok: ha Niki Lauda még mindig élne, ez az átigazolás nem történhetett volna meg.”

Forrás: PlanetF1.com

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek