Hallgasd, hogy szól Lauda F1-es Ferrarija a modern Monacóban

Hallgasd, hogy szól Lauda F1-es Ferrarija a modern Monacóban

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ezért idén pótolták a történelmi Monacói Nagydíjat, ahol az elmúlt évtizedek Forma-1-es autóit hajtják meg. A versenyek nem csak a parádézásról szólnak, a pilóták többsége itt is ugyanúgy próbálja feszegetni a határokat, mint annak idején Jim Clark, Graham Hill vagy éppen Jackie Stewart.

A versenyzők hét kategóriában mérkőzhetnek meg egymással: a háború előtti Grand Prix-résztvevő autóktól kezdve 1980-ig bezárólag minden résztvevő megtalálhatja a maga kategóriáját. A legtöbb jelentkező – szám szerint 19 – a 3 literes motorral szerelt, 1977 és 1980 között versenyző csoportba jelentkezett, az esemény legnagyobb látványossága azonban Niki Lauda 1974-es Ferrarija, a 312T.

Az autót a hétvégén egy másik F1-es legenda, Jean Alesi vezeti. A francia szombaton nem finomkodott, meg is hajtotta a Ferrarit a hercegség utcáin. A hang mellett érdemes megfigyelni az egyszeres futamgyőztes ikonikussá vált kormányfogását: Alesi mindig 10 óra 10 percnél tartotta a kezeit már F1-es pályafutása során is.

[embedded content]

Vannak más látványosságok is, mint például a Lotus 77 1976-ból, mely egyedül is bezengi Monaco utcáit. Szerencsére ezt nem egyedül kell megtennie, a hétvége során 96 régi versenyautó köröz majd a Forma-1-es pályán.

A futamokat vasárnap rendezik, melyeket az alábbi élő közvetítésben lehet követni.

[embedded content]

Kép(ek) forrása: Getty Images

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek