F1: Már látja csapata bukását a Mercedes főnöke

F1: Már látja csapata bukását a Mercedes főnöke

Ha nem sújtott volna le tavaly a koronavírus-járvány az egész világra, az idei évben már új szabályok szerint versenyeznének a Forma-1-ben. A pandémia hatásaira való tekintettel viszont a legtöbb szabályváltozást 2022-re halasztották, mindemellett jövőre még a motorokat is befagyasztják.

A szabályváltozásoktól ugyan a legtöbben azt várják, hogy szorosabbá váljon a mezőny, Toto Wolff szerint a törekvés fordítva is elsülhet: akár nőhetnek is a különbségek. „Ha megtartjuk a szabályokat, csökkennek a távolságok: az élmenők a több erőfeszítés ellenére egyre kevesebbet tudnak javulni. Eközben a többiek meredeken előrébb lépnek, így alakul ki a konvergencia” – kezdte boncolgatni a helyzetet a Motorsport.com-nak.

„Borítékolhatom, hogy jövőre ismét egy más helyzetbe csöppenünk majd, szét fog esni a teljes mezőny” – figyelmeztet a jövő évi szezon hátulütőjére a Mercedes csapatfőnöke, noha sokak szerint Max Verstappen már idén legyőzheti a brackley-i alakulatot. „Lehet, hogy többé nem a Mercedes lesz az élen, de ott leszünk az elejében.”

F1: Már látja csapata bukását a Mercedes főnöke 1

A jelenlegi helyzetről is beszélt Wolff, ugyanis az első két verseny alapján úgy tűnik, a Red Bull idén komolyan harcba szállhat a világbajnoki címért. „Jelenleg a Red Bull mögött vagyunk, az autó tekintetében minden téren. Így először is fel kell zárkóznunk, mert úgy gondolom, a versenyzés istenei nagyon kegyesek voltak hozzánk Bahreinben” – folytatta.

„Viszont amennyiben mindenkinek tiszta, hibamentes hétvégéje van, két tizedmásodperc a lemaradásunk Max mögött, és így nem vagyunk az elejében. Ám a sport olyan, hogy mindig másképp alakul benne minden, Lewis [Hamilton] pedig remek kört rakott össze, ezért volt elöl. Próbálunk mindent bevetni, de ez egy jobb Red Bull-csomag.”

Forrás: Motorsport.com

Kép(ek) forrása: Mercedes-AMG F1

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek