F1: Aláírtak, még évekig marad a Japán Nagydíj

F1: Aláírtak, még évekig marad a Japán Nagydíj

További három évre állapodtak meg a Forma-1-es Japán Nagydíj szervezőivel a friss szerződéshosszabbítás kereteiben – jelentette be a promóter szombaton, a magyar idő szerinti kora reggeli órákban. A szuzukai verseny jelenlegi szerződése 2021 végén járt volna, így viszont 2024-ig biztosan a versenynaptárban marad a pálya.

„A mostani szerződéshosszabbítás része azon hosszú távú kötelezettségvállalásainknak, hogy tovább növeljük a sportág népszerűségét Ázsiában” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója. „Örömmel folytatjuk emellett sikeres együttműködésünket a Mobilitylanddel” – tette hozzá.

Szuzukában először 1987-ben rendeztek először Forma-1-es futamot, azóta mindössze két alkalommal (2007, 2008) bonyolították le máshol a Japán Nagydíjat.

A tavalyi versenyt a pandémia miatt lefújták, míg az ideire – ami egyben a Honda utolsó hazai futama lesz távozása előtt – október 10-én kerül sor, már amennyiben a járványügyi helyzet engedi. 2014 óta először pedig japán versenyző is lesz a rajtrácson, az AlphaTaurinál bemutatkozó Cunoda Juki személyében.

Forrás: Formula1.com

Kép(ek) forrása: Mercedes-AMG F1

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek