Új autós híd épülhet a Szentendrei-szigeten

Új autós híd épülhet a Szentendrei-szigeten

A NIF Zrt. közbeszerzési pályázatot írt ki a váci Duna-híd tervezésére, amelynek segítségével összekötnék a szigeten keresztül a forgalmas M2-es autóutat a 11-es úttal. A tender alapján megbízást kap a nyertes tervező a váci új Duna-híd előkészítése érdekében egy döntéselőkészítő tanulmány, tanulmányterv, és környezeti hatástanulmány készítésére. (A nyitóképen egy korábbi elképzelés látható.)

A pályázati anyag szerint a Duna főágán várhatóan – az átkelés helyétől függően – minimálisan 600 méter szerkezeti hosszúságú és a hajózási paramétereknek megfelelő, minimálisan 120-180 méteres hídnyilásokkal épített hídszerkezet előkészítése szükséges.

Az útlobbi szerint a váci Duna-híd nemcsak a váciak számára lenne nagy segítség a közlekedésben, hanem a környékbeli településeken élőknek is könnyebbséget jelentene a Duna mindkét oldalán.

Ellene szól, hogy az Esztergom és Gödöllő közötti közlekedési folyosó várhatóan jelentős autós forgalmát Natura 2000-es területek közelében, védett vízbázis felett vezetnék át.

Forrás: Telex

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek