Ez lehet az idei fenék-szépségverseny győztese

A General Motors Ultium elektromos padlólemezére épül a Lyriq, a Cadillac ötméteres crossover. A több mint háromméteres tengelytávon nyugvó jármű 100 kWh kapacitású akkucsomaggal, hátsókerék-hajtással debütál 2022 első felében; ez a konfiguráció 340 lóerőt, 440 Nm forgatónyomatékot és 480 kilométert meghaladó hatótávolságot tesz lehetővé, de a platform később összkerékhajtásra is lehetőséget ad.

Ez lehet az idei fenék-szépségverseny győztese 1

4996 x 1977 x 1623 mm. 3094 mm-es tengelytáv, a csomagtartó 793 literes, a menetkész tömeg 2,5 tonna.

A Lyriq akár 190 kW-tal tölthető egyenáramú villámtöltőkről,  10 perc alatt 122 kilométerre elegendő energiát tud felvenni az autó. Háztartási használatra 19,2 kw-os (tehát meglehetősen nagy teljesítményű) töltőrendszert kínál a Cadillac, így óránként 84 kilométerrel növelhető a hatótávolság.

A Lyriq egy pedállal vezethető, a GM-nél korábban látott módon, a kormánykerék mögötti fülekkel állóra lassítható.

Ez lehet az idei fenék-szépségverseny győztese 2

Az autó fejlett autonóm mobilitási technológiát, 33 colos kijelzőt, aktív zajcsillapítást, valamint elöl-hátul gondosan megkomponált fényanimációt kínál. Az audiorendszert az AKG biztosítja, a 19 hangszóró egy részét a fejtámaszokba építették be.

A Cadillac Lyriq szabadidőjárművet, illetve az Ultium elektromos padlólemezt bemutató videók megtekintéséhez kattints ide.

Forrás: Cadillac

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek