Rendkívüli változás jöhet a céges autóknál

Rendkívüli változás jöhet a céges autóknál

A gazdaság számos ágazatában aktív, csaknem ötszáz válaszadó közül sokan használnak autómegosztási szolgáltatásokat: a megkérdezettek 17 százaléka leginkább munkába járáshoz vett igénybe carsharinget, ennél többen (24%) csak az üzleti találkozókat jelölték meg célként. Sokan mennek vidéki utakra ezekkel az autókkal (14%) vagy végzik a mindennapos munkájukat (11%) – áll a Share Now autómegosztó és a Wallis Motor közleményében.

A válaszadók több mint 10 százaléka már munkavállalói juttatásként is tekint az autómegosztásra. Ez a lehetőség a cégek számára könnyen adaptálható megoldással elérhető: a munkatárs nyilatkozik, hogy a rendelkezésre álló cafeteria-keretéből mekkora összegben szeretné igénybe venni a szolgáltatást, majd az igényelt és a munkaadó által jóváhagyott összeget szabadon levezethető kredit formájában kapja meg. Az autómegosztás ráadásul adómentesen illeszthető be a vállalati cafeteria-rendszerbe.

A felmérésben megkérdezett cégek 51 százaléka már használja vagy a jövőben szeretné igénybe venni az autómegosztást, ami érdekes módon nincs összefüggésben azzal, hogy rendelkeznek-e saját vállalati gépjárműflottával. Szintén nem tapasztalható eltérés a szolgáltatás iránti nyitottságban a vállalatok mérete alapján sem.

Forrás: Share Now

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek