Ezért kell lecserélned a téli gumit nyárira

Ezért kell lecserélned a téli gumit nyárira

Függetlenül attól, hogy a törvény nem írja elő, számos ok szól a gumiabroncsok szezonális cseréje mellett. Amellett, hogy a nyári gumik jobb kezelhetőséget, valamint aszfalthoz való tapadást nyújtanak nyáron, olyan összetétellel rendelkeznek, aminek köszönhetően ellenállóak a magas hőmérsékletekkel szemben. A téli abroncsokban viszont a magas hőmérséklet maradandó károsodást képes okozni.

A téli gumiabroncsok olyan vegyületekből készülnek, melyeket alacsony hőmérsékleten nyújtott kiváló teljesítményre terveztek. A magasabb hőmérséklet rendkívül kedvezőtlen hatással van az erre az abroncsfajtára jellemző lágyabb keverékekre, és ez a futófelület profiljának jóval nagyobb mértékű kopásában is megjelenik.

A téli gumik hosszú használata után a futófelület anyaga a szezon folyamán elkezd szakadni. A profil blokkjainak egyes részei, különösen a téli lamellák gyakran elszakadnak, ami tovább csökkenti az abroncs élettartamát. Mindennek a következménye az, hogy a gumiabroncsot nehezebb lesz irányítani, és rosszabb lesz a tapadása, így balesetveszélyessé is válik.

Forrás: Continental

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek