Tolatni az F1-ben? Ezért úszhatta meg Hamilton

Tolatni az F1-ben? Ezért úszhatta meg Hamilton

Lewis Hamilton nagy szerencsével lett második a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjon: egy tőle szokatlan vezetői hiba miatt a 31. körben kicsúszott, és annyi időt töltött a kavicságyban, hogy körhátrányba került. A körhátrányt a nem sokkal későbbi, piros zászlós versenymegszakítás miatt vehette vissza, az újraindítás után pedig viszonylag könnyen vadászta le ellenfeleit Max Verstappen kivételével.

Hamilton a kavicságyból tolatva menekült ki, sokan szabálytalanságot véltek felfedezni a hétszeres világbajnok manőverében. Valójában azonban semmilyen szabály nem tiltja a tolatást a pályán, ha az egyébként nem veszélyeztet másokat, és nem jelent jogosulatlan előnyszerzést. A tolatás csak a bokszutcában tilos.

Michael Masi, az F1 versenyigazgatója szerint Hamilton és a Mercedes minden szabályt betartott tolatás közben, így vizsgálatra sem volt szükség. “Figyeltük Lewis rádióforgalmát a csapatával, folyamatosan tájékoztatták arról, hogy merre tart. A visszatérése biztonságos volt, fel sem merült, hogy jelentenem kéne az esetet a felügyelőknek” – magyarázta Masi.

Ha bármiért, Hamilton legfeljebb “nem biztonságos visszatérés” miatt üthette volna meg a bokáját, de nem veszélyeztetett senkit. Hamilton egyébként úgy érezte, egy örökkévalóságig tartott, amíg sikerült hátramenetbe kapcsolnia az autóját, először azt hitte, nem is működik ez a fokozat.

Forrás: gpblog.com

Kép(ek) forrása: Getty Images

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek