F1: Russell mindent visszaszívott a balesetről

F1: Russell mindent visszaszívott a balesetről

George Russell és Valtteri Bottas óriási balesete miatt piros zászlóval meg kellett szakítani az Emilia-romagnai Nagydíjat. A felügyelők versenybalesetnek minősítették az esetet, az indoklásban azonban részletesen kifejtették, hogy Bottas mindvégig hagyott elegendő helyet Russell számára.

A Williams angol pilótája a baleset után igyekezett minden felelősséget Bottasra hárítani, sőt még összeesküvés-elméletet is gyártott: szerinte a finn pilóta senki mással szemben nem lett volna ennyire kemény, csak vele.

Russell egyet aludva a történtekre változtatott álláspontján, belátta, hogy Bottas “talán nem” hibáztatható a baleset miatt. “Különböző kameraállásokból nézve nagyon-nagyon különböző dolgokat látni” – vélekedett Russell.

“Az egyik szögből így néz ki a dolog, a másikból meg amúgy, a biztonsági kamerák felvételei pedig egy harmadik képet festenek le. Főleg a baleset előtti sebességünk miatt voltam ideges, úgy éreztem, felesleges és elkerülhető volt.”

“Valtteri semmi szabálytalant nem tett, de én sem voltam felelőtlen. Valtteri keményen védekezett, de minden joga megvolt ehhez, szerencsétlenül alakultak az események. Talán meg sem történt volna, ha száraz lett volna a pálya, vagy ha nem lett volna nyitva a DRS.”

“Elkerülhető lett volna? Igen. Valtteri hibázott volna? Talán nem. Én meg bolond lettem volna elvenni abban a helyzetben.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint Bottas autója menthetetlen, a Portugál Nagydíjra máris újat kell építenie a csapatnak, ez pedig – a költségplafon miatt – a fejlesztési munkát is hátráltatja.

Forrás: RaceFans

Kép(ek) forrása: Getty Images

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek