Már villamoson is razziáztak a rendőrök, nem is eredménytelenül

A BRFK rendőrei a BKK biztonsági szolgálatának munkatársaival közösen folytatták a fokozott ellenőrzést: ezúttal a Mexikói út és a Gubacsi út / Határ út között közlekedő 3-as villamost, valamint a megállók környékét ellenőrizték 2021. április 15-én reggel fél héttől este nyolc óráig – olvasható szombati, a Vezessnek is eljuttatott közleményükben.

Összesen 58 embert vontak intézkedés alá a lakossági bejelentések alapján indított, újabb akció során, valamennyi esetben a megállókban és azok környékén volt szükség az intézkedésekre, nem a járművön.

Egy embert kábítószer birtoklása miatt elfogtak és előállítottak. Egy embernek orvosi ellátásra volt szüksége, hozzá mentőt hívtak. Szeszesital közterületen történő fogyasztása miatt egy, míg maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt négy embert jelentettek fel, hét emberrel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki – részletezte az eredményeket a BRFK és a BKK.

[embedded content]

Nemrégiben a 9-es és a 151-es járat autóbuszain tartottak fokozott ellenőrzést: a március 31-i és április 1-jei razzia során 50 emberrel szemben intézkedtek.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. Tehát a közös akció nem csupán egyszeri, alkalmi jellegű, a jövőben is lehet ehhez hasonló ellenőrzésekre számítani a főváros különböző pontjain, különösen a problémásabb, forgalmasabb közlekedési vonalakon.

Az ilyen jellegű razziák során megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések is várhatóak.

Forrás: BKK, BRFK

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek