F1: Itt a magyarázat az újabb Ferrari-blamára

F1: Itt a magyarázat az újabb Ferrari-blamára

Idei első hazai időmérője nem alakult tökéletesen a Ferrarinak: Charles Leclerc ugyan némileg váratlanul a negyedik lett a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíj kvalifikációján, Carlos Sainznak azonban a Q3-ba sem sikerült bejutnia.

A spanyol csak a 11. rajtkockából várhatja a piros lámpák kialvását vasárnap. “Őszintén szólva egész hétvégén gyorsnak éreztem magam, de nem tudtam jól összerakni a kört. Ez az időmérőn is kiütközött” – mesélte Sainz. “Nem sikerült összerakni a kanyarokat egy körön, noha gyorsnak éreztem magam azokban, melyek jól sikerültek. Csalódott vagyok, akár a Q3-ba is továbbjuthattam volna.

A pilóta szerint az imolai időmérő fontos dolgot mutatott meg számára. “A pálya megmutatta, hogy bizonyos szempontból még mindig kevés időt töltöttem az autóban. Jobban meg kell értenem a kocsit, hogy pontosan tudjam, mit várhatok tőle és hogyan menjek vele a határon.”

F1: Itt a magyarázat az újabb Ferrari-blamára 2

Carlos Sainz

“Szoros a mezőny, minden egyes tized számít. Tudom, hogy ma 2-3 tizedet is otthagytam, pusztán az én hibáim és a fékegyensúly-gondjaim miatt. Ám még mindig csak a szezon elején járunk. Nagyon kevés kört mentem még az autóval, tanulnom kell még” – tette hozzá.

Sainz állítása szerint a verseny már jobban alakul majd számára. “Mindig is vasárnapi sofőr voltam” – utalt viccesen arra, hogy a futamokon erősebben teljesít. “Magabiztos vagyok, és biztos, hogy előre tudok lépni holnap” – tekintett előre.

Forrás: Motorsport

Kép(ek) forrása: Scuderia Ferrari Press Office

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek