F1: “Elcseszte” legjobb időmérőjét Norris

F1: “Elcseszte” legjobb időmérőjét Norris

F1-es pályafutása legjobb időmérős eredményét szerezhette volna Lando Norris Imolában, a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíj időmérő edzésén. A McLaren britje a kvalifikáció utolsó szakaszának hajrájában kiváló körön volt: az első és a második szektorban is gyorsabb volt mindenkinél, a harmadik szektorban azonban hibázott. Ennek ellenére megkaparintotta a második helyet.

Az öröm azonban nem tartott sokáig, mert kiderült, hogy Norris nem tartotta tiszteletben a pálya határait, így elsőként futott mért köre szerepelt leintéskor a neve mellett, mely csak a hetedik rajthelyet jelenti számára a vasárnapi versenyre.

“Csalódott és dühös vagyok magamra. Egészen addig jó napunk volt. A csapat remek munkát végzett, az autó szinte életre kelt az időmérőre a pénteki javítások után. Abban az egyetlen körben, amikor nem kellene hibáznom, elcseszem az egészet” – dühöngött Norris.

“A Q3-ban nyomja az ember, ha lehetősége van élete legjobb időmérős eredményének megszerzésére. Amikor ilyen nagy sebességgel megyünk egy apró elnézés is ennyit jelent” – tette hozzá a McLaren britje.

Mindezek ellenére talált pozitívumot is az egyszeres dobogós. “Boldog vagyok – nem a tettem miatt, a csapatnak örülök. Nem kezdtük jól ezt a hétvégét, de javítottunk és rájöttünk, hogyan keltsük életre a kocsit. Remek munkát végeztünk.” Csapattársa, Daniel Ricciardo a hatodik helyet szerezte meg a másik McLarennel.

Forrás: gpblog.com

Kép(ek) forrása: Getty Images

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek