F1: Buta hibát vétett az újonc

F1: Buta hibát vétett az újonc

Nagy csattanással zárta a Q1 első perceiben pályafutása második időmérő edzését Cunoda Juki, így csak a sor végéről vághat neki a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjnak. „Őszintén szólva túl nagy tempót vittem be a kanyarba” – mutatott rá a napja szempontjából végzetes, a piros zászlókat is előhívó hibára az AlphaTauri újonca. „Addig a pontig jó volt a köröm, és úgy gondolom, hogy egy szett gumival továbbjuthatok a Q1-ből.

„Túlságosan izgatott voltam, a magam részéről pedig ez egy buta hiba volt, ami sajnálatos a csapatra nézve. Meg kell most nyomni a RESET-et, és a holnapi versenyre koncentrálni” – tette hozzá a japán. Saját lábán hagyta el a baleset helyszínét, a Variante Altát, ki is tért arra, hogy sokkal inkább aggódott a totálkárosra tört AT02 miatt, mint saját magáért.

F1: Buta hibát vétett az újonc 2

„Eléggé rosszul fest az autó hátulja, remélem, sikerül holnapra helyreállítani. Más körülmények lesznek holnap, az eső az, ami talán segíthet nekem egy picit” – utalt arra Cunoda, hogy nehéz lesz előzni a viszonylag szűk imolai pályán. „Muszáj mindennek összeállnia, és nem szabad a maihoz hasonló hibákat vétenem. Alkalmazkodnom kell a körülményekhez és nyomnom a végéig.”

Cunoda egyébként három héttel ezelőtti bemutatkozó versenyét egy szintén kissé balul elsült időmérő után, a 13. helyről rajtolva kilencedikként fejezte be, ezzel rögtön megszerezve első vb-pontjait.

Forrás: Motorsport.com

Kép(ek) forrása: Getty Images, Red Bull Content Pool

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek